Seduced by Harps XIII: Internationaal Harpfestival

« Maandoverzicht evenementen

Dag en tijd:
za, 22 apr 2017
14:30 - 22:00 uur

Categorie:
Locatie:
Lommel-Centrum
Adelbergpark, 1
3920 Lommel

Zet in uw agenda: iCal of 0


Beschrijving

Seduced by Harps oogt mooier dan ooit!

Internationaal harpfestival krijgt nieuwe input door co-productie B-Classic Festival

 Zaterdag 22 april 2017 is Seduced by Harps toe aan haar dertiende editie. Het jaarlijkse Internationale Harpfestival bewees eerder al dat zij een kwaliteitsvol en gevarieerd aanbod heeft voor harpliefhebbers in de wijde omgeving.  Het programma oogt deze editie zelfs mooier dan ooit. De namiddag krijgt een nieuwe input door een co-productie met het B-Classic Festival van Vlaanderen en ’s avonds is er een mix van jazz en klassiek door harpisten met wereldfaam.

 

Namiddagconcerten

Tom Daun

De harpdag start in de intieme concertzaal van het Raadhuis met de Duitse harpist Tom Daun. Hij is gekend om zijn fijnzinnige vertolkingen van Keltische, Renaissance- en Barokmuziek. Daun brengt met Españoleta een verkenning van de harpmuziek uit de Spaanse wereld op Spaanse en Paraguyaanse harp.

Ekaterina Levental e.a. musici in co-productie met B-Classic

In de prachtig gerestaureerde Sint-Pietersbandenkerk vindt een uitzonderlijk concert plaats in co-productie met B-Classic, de Limburgse tak van het Festival van Vlaanderen. In 2017 werkt B-Classic rond het thema Russische Ziel. Hierbij gaan Russische muzikanten de ontmoeting aan met topmusici van bij ons. Eén van deze Russische musici is harpiste Ekaterina Levental. Ze zal niet alleen te horen zijn in het klassieke repertoire, maar zal eveneens musiceren met onder andere accordeonist Philippe Thuriot en in folk- en jazzimprovisaties met Dick van der Harst. Ekaterina wordt het Russische hart van een uitgebreide kamerbezetting.

 

Avondconcert

Jong talent i.s.m. Harpe Diem

De avond opent naar goede gewoonte met jong talent in samenwerking met harpvereniging Harpe Diem. Anke Dielens, Anouk Van den Borne en Roos Bex, die zich onderscheidden op het Harpegioconcours, zullen het publiek van hun potentieel overtuigen.

Sasha Boldachev

Het Russische harpwonder Sasha Boldachev brengt een mix van Russisch, Europees en modern werk. Hij is amper zesentwintig, maar heeft al een hele weg afgelegd. Hij startte met harpspelen in het Conservatorium van Sint-Petersburg op zevenjarige leeftijd. Twee jaar later speelde hij al met het Staatsorkest van Lithuania. Daarna studeerde hij harp en compositie in Zürich. Hij won onder meer British Briliant Talent, kreeg de ProEurope Award en was laureaat van de Lily Laskine Prijs en de Internationale Gouden Harpcompetitie in Sint-Petersburg.

 

1/2

Park Stickney en Fabrice Pierre

Last but not least tasten de vermaarde Amerikaanse jazzharpist Park Stickney en de Franse klassieke harpspeler Fabrice Pierre elkaars grenzen af. Park Stickney is een grootheid van de harpjazz die tussen Brooklyn en Zwitserland pendelt. Hij speelde op zowat elk harpfestival met naam en faam en stond op de grootste podia van de wereld. Ook Fabrice Pierre heeft een grote staat van verdienste. Als solist speelde hij op de belangrijkste festivals van Finland tot Japan. Hij bracht cd’s met werk uit van Caplet, Debussy, Doppler, Fauré, Mozart, Ravel, …  Een slothappening waarin briljant klassiek harpspel ‘système D-improvisatie’ ontmoet.

 

Seduced by Harps XIII: Internationaal harpfestival
Za 22.04.2017

 

PROGRAMMA

Namiddagconcerten
14u30 – 15u15     Tom Daun (Raadhuis) (D)
16u00 -17u00      Ekaterina Levental e.a. musici in co-productie met B-Classic (Sint-Pietersbandenkerk) (NL)

Avondconcert IN CC DE ADELBERG (19u00)
19u00 – 19u30    Jong talent i.s.m. Harpe Diem: Anke Dielens, Anouk Van den Borne en Roos Bex (B)
19u30 – 20u15    Sasha Boldachev (RUS)
20u15 – 20u45    Pauze
20u45 – 21u30    Park Stickney en Fabrice Pierre (USA/FR)


TICKETS:

Namiddagconcert Tom Daun (14u30) :                          € 12
Namiddagconcert Ekaterina Levental e.a (16u00).:    € 16
Avondconcert (19u00):                                                    € 20
Alle concerten:                                                                  € 38,40

 RESERVATIES:
www.ccdeadelberg.be – 011 55 35 11 – reservaties@ccdeadelberg.be

MEER INFO:
www.ccdeadelberg.be – 011 55 35 11 – info@ccdeadelberg.be

 

Kaart wordt geladen...