Falk Zenker – Falkenflug

Falkenflug
(Acoustic Music Records 319.1566.2)

Aan Falk Zenker zal je je geen buil vallen. De Duitse gitarist maakt al jaren gedegen cd’s en dat is Falkenflug dus ook. Geen oeverloos gepiel, geen machosoli, geen overdadige toonsoortwisselingen, tempowisselingen of stijlbreuken. Gewoon lekker lopende melodieën die knap en mooi worden uitgevoerd.
Een en ander betekent niet dat er niks spannends is aan de cd. Zijn vierde cd Falkonflug werd live in de studio opgenomen, zonder overdubs. Zenker speelt op deze cd niet alleen gitaar, maar gebruikt ook effectapparatuur en loopstation. Hij ontwerpt zo verschillende klanklandschappen als een ‘one man band’. Een fraai voorbeeld van live multitracking en looping is Hinterlassen, waarbij je de opbouw van de delen mooi kunt volgen.
Falk’s eigen composities worden nergens een klankenbrij. Van klassiek aandoende tot sterk geïmproviseerde stukken (O plangens vox/Hildes traum), zwoele Zuid-Amerikaans geïnspireerde nummers (de titeltrack), bluesy tracks (Ein guter moment), Afrikaanse ritmen en klanken (Blume in staub) tot een bewerkte Duitse traditional (Es geht ein dunkle wolk herein). Een hoge graad van afwisseling met een constante hoge kwaliteit.

Scroll naar boven