Festival Nieuw Akoestisch Peil

In 2005 verscheen via Music & Words de cd Nieuw Akoestisch Peil, waarop vijf Nederlandse groepen zichzelf presenteerden: We-nun Henk, Humus, Lirio, Dubius en Matzko. Een staalkaart van de nieuwere lichting.
De laatstgenoemde band in het rijtje stond ook op het affiche voor het Festival Nieuw Akoestisch Peil, dat voor zondag 25 februari gepland staat in Eindhoven.
Wegens omstandigheden moest het opnieuw opgestarte Matzko echter afzeggen.

 

 

Eindhoven blijkt een hardnekkige voedingsbodem voor een folkfestival. Na het verscheiden van Folkwoods en Parkfest is er nu dus Nieuw Akoestisch Peil. Wel bescheidener wat betreft omvang en ambitie dan de voorgangers. Maar wellicht dan ook gemakkelijker te continueren. Maar dat is vooruitlopen op de zaak.

Op 25 februari staan vanaf 13.00 uur in POPEI, Klokgebouw 300, 5617 AD Eindhoven een zevental artiesten geprogrammeerd: Sido Martens, Ad Grooten en Rens van Dijk, Lokale Mannen (met gitarist Harry Hendriks), Iwein Segers, Pyrolysis, Mannen Met Baarden en Quivive.
Oud en jong(er), bekend en onbekend, verschillende genres. De entree is gratis, of beter gezegd: je mag de bijdrage die je wilt betalen zelf bepalen.
Hopelijk is deze festivaldag weer het begin van een traditie.

Voor meer informatie kun je kijken op de Facebookpagina van het festival. Je kunt ook een kijkje nemen op de website van POPEI.

Scroll naar boven