Folkit Nordic Sounds juli 2024

Dranouter Festival viert dit jaar haar 50e verjaardag. Als vanouds is er een uitgebreid en gevarieerd programma. Sinds enige jaren hanteert Dranouter een special festival in het festival, de zogenaamde Focus on… Vorig jaar stond Schotland nog in de picture, dit jaar is het Nordic Focus, gericht op muziek uit de Scandinavische landen. Zeer gevarieerd in stijl en uitingsvorm: van de Sami joik tot Finse countrypop, metalfolk, balladen, Zweedse zang en Deense powerfolk.

Genoeg afwisseling dus en een uitgelezen kans voor luisteraars van het programma Folkit Nordic Sounds op de Concertzender om kennis te maken met vernieuwende folk uit de Noordelijke streken, maar evengoed met vertrouwde en gesettelde namen én een tweetal bijzondere samenwerkingsprojecten. In Folkit! Nordic Sounds zorgen wij voor de amuse, het voorgerecht zo u wilt, door een selectie te presenteren van de aanwezige formaties. U hoort muziek van onder meer Fränder, Gangar, Viik, Pekko Kappi & K H H L, Wör & Kogero en Basco feat Jullie Hjetland.

U kunt hier de uitzending beluisteren (vanaf 5 juli 21:00 uur). Wilt u meer en de live ervaring meemaken, dan kunt u van vrijdag 2 tot en met zondag 4 augustus terecht in het West Vlaamse Dranouter. Voor meer informatie en het reserveren van tickets surft u naar https://www.festivaldranouter.be/nl.

Scroll naar boven