Folkradio Fliedertee

Fliedertee radioSinds bijna een jaar ’doen’ Johan Meijer en Diete Oudesluijs elke woensdagavond van 21.00 tot 22.30 uur onder de naam Folkradio Fliedertee een radio-uitzending met Europese singer/songwriters en met een veelheid aan folk & folkrock.

Al naar gelang hun voorkeuren en recente verblijfplaatsen hebben ze in de loop van de tijd het hele Europese spectrum voor kunnen stellen. Ook hebben ze al een aantal thema’s uitgediept.

Diete: “Voor ons fijn om te doen – al spreken we Duits omdat het om een Duitse ’zender’ gaat. Er wordt de hele dag folk en folkrock uit de ’Kramskiste’ gespeeld, zonder verder commentaar maar gelukkig ook zonder reclame. ’s Avonds zijn er vaak speciale uitzendingen, dat programma staat op de website. Je komt erop via deze link.
Fliedertee: dat is een woord uit de songs van de al vroeg overleden Oost-Duitse singer/ongwriter Gerhard Gundermann; ook zijn – vele – songs worden regelmatig gespeeld. We hebben overigens met de cd Hondsdraf een aantal van zijn songs in het Nederlands uitgegeven.”

Scroll naar boven