Folky Christmas

Op de radio klinkt weer hetzelfde kerstrepertoire dat de luisteraar al jarenlang achtervolgt. Van Last Christmas tot War is over, en van Lonely this Christmas tot All I want for Christmas is you. Is er dan niets anders om de donkere dagen mee door te komen? Is het een kwestie van doorbijten, glühwein erin gooien, en mee lallen? Wacht, wacht, er is hoop…

Natuurlijk valt er van alles te ontdekken qua kerstlied dat niet de platgetreden paden volgt. Ook op folkgebied is er van alles wat beschikbaar is. Hier twee tips om de Kerstdagen mee door te komen.

Folk Radio UK maakt regelmatig mixen om de geïnteresseerde lezer en luisteraar te plezieren. In het kader van de kerstsfeer is er sinds 15 december een mix beschikbaar die de titel A Winter Folk Show draagt en die veel kerstliedjes – recent en minder recent – bevat. Van Kate Rusby tot John Tams en van O’Hooley & Tidow tot Jethro Tull. Kijk, daar word je al een stuk vrolijker van.

Via Spotify zijn er ook veel speellijsten gepubliceerd die kerstverzamelingen bieden. Daartussen natuurlijk heel veel met de bekende meuk. Maar er zijn uitzonderingen. Eén daarvan is Here comes Christmas again, eigenlijk bedoeld als auditieve versiering van koolhydraatarme chocolademelk, maar vooral de moeite waard vanwege de folky inslag. En het gaat louter om recente opnames. Van Leona Lewis tot Lori McKenna en van Rosie Carney tot Amy Stroup. In totaal ruim een uur muziek.

Ah, dat voelt al een stuk meer ontspannen. Laat maar komen, die kerstdagen.

Scroll naar boven