Frank Blueka – Harvest Waits

Harvest Waits
(BMP Music 230917)

Zanger-gitarist Frank Blueka is een geboren Fries, die via Amsterdam in Overijssel terecht gekomen is. Muziek vormt van jongs af aan een belangrijk onderdeel van zijn leven. Een tijdlang speelde Frank in bandjes. Met Harvest Waits maakt hij zijn vierde solo-album sinds 2007. Naast covers en traditionals brengt hij ook eigen werk over het voetlicht. Zijn nieuwe cd staat echter volledig in het teken van twee muzikale helden: Neil Young en Tom Waits. De cd telt elf tracks en het aantal Neil Young nummers is nipt in de meerderheid.
Hoewel Frank Blueka de meeste instrumenten zelf inspeelde (gitaar, piano, bas, drums), kreeg hij enige muzikale hulp van Raymond van der Vechte. De in eigen beheer gemaakte opnames werden gemasterd in de Wisseloord Studio’s.
Blueka’s stem past het beste bij de Tom Waits nummers: rauw en meeslepend. Vooral het overbekende Waltzing Mathilda (Tom Traubert’s blues) spreekt aan. Niet alle Young liedjes komen trouwens van de lp/cd Harvest, maar in ieder geval wel de helft: Heart of gold, Old man en Out on the weekend.
Frank Blueka staat dit seizoen ook op het theaterpodium met een Young meets Waits programma, waarin hij een muzikale complottheorie ten tonele voert waarbij de muzikale iconen een geheime ontmoeting hebben in een oud café in San Diego.

Scroll naar boven