Frans van Deursen – Motel Coyote

Motel Coyote
(Playwrite Producties BV, PWBV03)

Motel Coyote is het derde album van zanger/acteur Frans van Deursen. Eerder verschenen Scherven van een leeggedronken nacht (met vertalingen van Tom Waits) en De vogel in mijn borst (waarop hij de poëzie van dichter Leo Vroman muzikaal vertaalde). Twaalf tracks telt Motel Coyote. Van tien daarvan werden de teksten geschreven door van Deursen.
Ze vormen de neerslag van de roadtrip die hij in 2014 maakte door het het Amerika waarin Trump nog geen president was. Pas in 2019 besloot Frans van Deursen daadwerkelijk iets met de teksten te gaan doen. Wouter Planteijdt (gitaar) en Al McLachlan (banjo, dobro, mandoline) tekenden voor de composities die de teksten van Frans tot liedjes transformeerden. Frans brengt de songs met veel overtuiging, niet in de laatste plaats door de ijzersterke muzikale ondersteuning door Planteijdt, McLachlan, Peter Wassenaar (basgitaar), Gerhardt (percussie) en Bob Fosko (accordeon).  Twee covers: Bo carter’s Corinna Corinna (natuurlijk ook bekend van Dylan) en het populaire Willin’ van Lowell George. Beiden tot genoegen.
De teksten werden niet meegeleverd met de cd, maar ze zijn wel te vinden op de website van Frans van Deursen. Alleen jammer dat ze niet te downloaden zijn, dat zou meelezen tijdens het afspelen wel wat makkelijker maken. Sowieso bevat het cd-hoesje weinig informatie. Een gemiste kans om de luisteraar meer mee te nemen op de roadtrip.

Scroll naar boven