Friese Folkmuzikanten werken aan Woody Guthrie tribute cd

 

Woody-Guthrie-playing-guitar-520

Zo’n twee jaar geleden kwam Wobbe van Seijen van Universe Records bij Gerard Nijborg en Piet Kok met de vraag of zij, samen met een aantal andere Friese muzikanten, een Woody Guthrie tribute cdbox zouden willen uitbrengen. De twee geroutineerde Friese folkmuzikanten hebben daarop een groot aantal provinciegenoten benaderd om hier een muzikale bijdrage aan te leveren. Dit resulteerde in een tweetal cd’s met covers van de legendarische Amerikaanse troubadour.

Één cd is volgespeeld door een keur aan Friese muzikanten waaronder Jan Seunnenga, The Howdy Boys, Fokke Miedema en The Young Bunch. De muzikale invulling van de tweede cd is volledig verzorgd door The Woodyband, die uit dit project is ontstaan. The Woodyband bestaat uit:

  • Gerard Nijborg: bekend van Kalis en nu actief met Gerard & Compagnie met traditionele folksongs o.a. over de Amerikaanse Burgeroorlog.
  • Jan Huitenga: speelt op dit moment in Irish Stew.
  • Ad Bos: lid van de rockband Blue Tape en speelt tevens in folkgroep Kapriool!
  • Tseard Nauta: heeft jaren gespeeld in de klezmergroep Di Gojim en heeft op dit moment een eigen Nederlandstalig cabaretprogramma met als titel Rijk en beroemd.
  • Piet Kok: speelde in Farmer’s Union en Irolt. Hij treedt nu op als solo artiest en als duo met Roelof Reineman met Bob Dylan songs.

Piet Kok: “Het hele opname – en mix proces in de Apres Midi studio van Biem Visser in Bergum hebben we als bijzonder ervaren. De arrangementen van de songs zijn zeer gevarieerd en vooral door de gebruikte instrumenten vaak verrassend te noemen. Hoogtepunt was het mixen van de originele opname van This land is your land (1941) met ons arrangement van dit wereldberoemde nummer.” Gaandeweg het proces kwam Wobbe met het idee om er nog twee cd’s bij te doen met Woody Guthrie songs, uitgevoerd door internationale artiesten zoals Bob Dylan, Pete Seeger, Rambling Jack Elliott, The Weavers, Cisco Houston en Lonnie Donegan.

De titel van de cd box wordt Hard travelling. Op de vier cd’s staan in totaal ongeveer 75 songs. The Woodyband zal rond het verschijnen van de cd’s (april 2015) een aantal promotie optredens doen. Op dit moment zijn de volgende optredens gepland:

  • 27 maart – ’s middags Omrop Fryslan/ Noardewyn.
  • 10 april – Dorpshuis in Scharnegoutum.
  • 12 april – ’s middags in kerk in Rottevalle.
  • 24 mei – ’s middags in kerkje in Wier.
  • 29 mei – It Heech in Ferwerd.

Mocht er zich in de toekomst een ander interessant project aandienen dan zal de band zeker weer van zich laten horen.

Scroll naar boven