Gankino Circus – Suomessa

Suomessa
Nordic Notes NN166

Simon Schorndanner (klarinet, saxofoon), Ralf Eiland (gitaar), Maximilian Eder (zang, accordeon) en Johannes Sens (drums, percussie, vibrafoon) vormen Gankino Circus. Een vreemd allegaartje bij elkaar dat een muzikaal circus op zich vormt. Openingstrack Ievan Polkka , een heuse traditional zou zo passen in de Balkanbeatklanken van bijvoorbeeld Danjal. Het instrumentale Suomessa II is een groepscompositie en doet door de combinatie klarinet/vibrafoon en de zwoele gitaarklanken denken aan een mainstream jazzy winkelgalerij deuntje, maar heeft in tegenstelling tot die muzak wel degelijk inhoud en ballen.

Vervolgens word je nog getrakteerd op een modern hitgevoelige rocksong, een ballad in walstempo, een heuse verhalende traditional (Kuku kultainen) en meest verrassend een eigen interpretatie van de compositie Finlandia van Jean Sibelius. Met in de hoofdrol de vibrafoon is dit een waar spektakelstukje in alle schoonheid.

Eigenzinnigheid kan Gankino circus niet ontzegd worden. Hooggeëerd publiek: verwonder u, geniet van de grappen en de grollen van Gankino circus en weet dat naast de lach de traan van de clown(s) een evenzeer groot aandeel in de voorstelling heeft.

Scroll naar boven