Gebroeders Bin – Single over Eerste Wereldoorlog

Het Zeeuwse muzikale duo Gebroeders Bin heeft op 28 april een single uitgebracht, afkomstig van van het album Brieven. De cd bevat liederen over de Eerste Wereldoorlog gebaseerd op dagboeken, brieven en getuigenissen. De single en het album die zij uitbrengen is deels gefinancierd door crowdfunding.

gebroeders_bin_2

De single die zij uitbrengen is getiteld: Morgen jaagt mijn kogel. Dit lied gaat over Kerstnacht 1914, toen vijand en vriend elkaar ontmoetten midden op het niemandsland. Een gezamenlijke Kerstviering was het resultaat. Uiteindelijk werden de soldaten die dit hadden gedaan hiervoor gestraft. Maar zij hadden ontdekt dat hun vijanden gelijkwaardige mensen waren, dezelfde dingen deden en enkel gehoorzaamden aan hun meerderen. “Morgen jaagt mijn kogel, maar nu druk ik je de hand”.
De verhalen van de liederen spelen zich voornamelijk af in de Westhoek van Vlaanderen. Het album zal in augustus 2014 worden uitgebracht. De single wordt uitgebracht in het licht van 4 en 5 mei, waarop de Tweede Wereldoorlog wordt herdacht. De single gaat over gelijkwaardigheid en over het niet meer geloven in oorlog.

Lees ook het eerder bij New Folk Sounds verschenen artikel over de Gebroeders Bin.

http://youtu.be/JH9QCts9CyY

 

Scroll naar boven