Geejee – Zoveel het kan

Zoveel het kan
(verkooplink of nummer)

Geejee is kort voor de Brabantse zanger-liedschrijver Gertjan Crielaard, die na een jeugd vol Engelstalige rockmuziek de weg naar akoestische Nederlandstalige luisterliedjes wist te vinden. In 2021 leidde dat tot zijn (titelloze) eerste EP met vijf nummers, die bij mij als recensent goed in de smaak viel (lees de recensie).

In de zomer van 2022 ging Geejee opnieuw de studio in, ditmaal in samenwerking met Gabriël Peeters, die zijn sporen op productioneel gebied al ruim verdiend heeft. Ze legden samen zes nummers vast, die tezamen de EP Zoveel het kan vormen. Het is fijn om te merken dat Geejee zich verder heeft ontwikkeld als zanger en gitarist, en dat hij vol zelfvertrouwen de studio in is gegaan, getuige de kracht waarmee hij de liedjes heeft neergezet.

De teksten van Geejee zijn sterk. Ze klinken heel natuurlijk, zijn persoonlijk en kennen diepgang. Vriendschap is een belangrijk, terugkerend thema. Geejee dringt graag tot kern door. Dat merk je alleen al aan de titels van de nummers op de EP, die allemaal uit slechts één woord bestaan. Zijn gitaarspel is subtiel, maar toch gedreven. Op Zoveel het kan (dat zijn dan weer wel drie woorden) zijn de nummers op een ondersteunende manier aangekleed met – denk ik te horen – achtergrondzang, elektrische gitaar, toetsen, bas en drums. Het lied blijft steeds voorop staan.

De meest aansprekende nummers op de EP zijn voor mij het introspectieve Kracht – uit welk nummer de titel voor de EP werd gedestilleerd – en Volg, dat op een inventieve manier handelt over de sociale media. Een overtuigende EP. Op naar een volledige CD.

Website: www.ditisgeejee.nl

Scroll naar boven