Gerco Aerts – Sing louder, dance faster

Sing louder, dance faster
(eigen beheer)

Gerco Aerts is een veelgevraagde (contra)bassist. Hij is te horen op geluidsdragers van onder meer BJ Baartmans, Margot Merah en Jelka van Houten. Ook wordt hij regelmatig als begeleider van Amerikaanse en Canadese artiesten die in Europa op tournee zijn. Hij maakte twee Nederlandstalige albums met zangeres Fen Verstappen in de groep Feia V, maar pas onlangs verscheen een album onder zijn eigen naam.

Sing louder, dance faster bevat tien door Gerco Aerts in de loop der jaren geschreven nummers, waarbij hij steeds de bas- en keyboardpartijen voor zijn rekening neemt. Incidenteel voegt hij ook percussie en achtergrondvocalen toe. Een achttal zangers en zangeressen verzorgt de lead vocals. En dat doen ze stuk voor stuk bijzonder goed. Met name de stemmen van Laura Overbeke, Allie Farris en Sarah Hambridge spreken me erg aan.

Album-opener Bow down to te hoodoo man doet denken aan de muziek van The High Llamas; melodieus en ontspannen. Die sfeer wordt goeddeels vastgehouden. In het derde nummer A helping hand speelt Alan Maclachlan mandoline en banjo, waardoor het een folky touch meekrijgt. Sax en trombone zorgen voor een New Orleans sfeertje. In Pace of trouble beroert BJ Baartmans de snaren van gitaar en dobro, en dat is zoals altijd goed nieuws. De pedal steel van Dakota Holden zorgt in MMA fighter voor een country feel.

Een gevarieerd geheel mag je wel zeggen, maar er zit eenheid in Sing louder, dance faster. Een lekker plaatje om onderuitgezakt op een zonnig terrasje voorbij te horen komen.

Scroll naar boven