Goe Vollek! is nu Folk

Het magazine Goe Vollek! werd vijfentwintig jaar geleden opgestart als ledenblad van het Volksmuziekgilde. Omdat Muziekmozaïek, de uitgever van het blad, de blik wil verruimen naar alle facetten van de folk, is het tijd voor een nieuwe naam, die kort en krachtig Folk luidt, met als ondertitel muziek met traditie.

Filip Verneert, directeur van Muziekmozaïek Folk & Jazz, formuleert het als volgt: ”We willen dat muziekliefhebbers de keuze hebben, de mogelijkheid om toegang te krijgen tot folk in al zijn facetten, vanuit de overtuiging dat, hoe meer je weet over de taal die muziek spreekt, hoe meer toegang je krijgt.”

Folk is het enige gespecialiseerde folkblad in Vlaanderen. “Het is onze ambitie om dit blad uit te bouwen tot dé referentie voor al wat leeft in Vlaanderen op het gebied van folkmuziek”, aldus hoofdredacteur Steven Vanderaspoilden. “Folk is een huis met vele kamers. Het is de bedoeling dat we elk kwartaal ons publiek laten binnenkomen niet alleen in de grote ruimte van de lokale traditionele muziek, maar dat we ook de kleine, soms wat verborgen kamertjes open zetten.”

FolkIn het nulnummer is er aandacht voor een debat over folk vandaag en morgen, waar een aantal muzikanten, organisatoren en mensen uit de media aan deelnamen. Daarnaast interviews met Rémi Decker, Susana Seivane en Hot Griselda.
Kijk hier voor meer informatie over Folk.

Scroll naar boven