Greener Grass – selftitled

Greener Grass
(Greener Grass GG2201)

Als je van meerstemmige zang houdt, dan zit je zonder meer goed bij Greener Grass. Sanne Huijbregts (zang, xylosynth, percussie), Julia Werner (zang, cuatro, percussie), Vita Pagie (zang, percussie) en Camiel Jansen (bas, mandoline, zang) brengen zelfgeschreven en gearrangeerde Engelstalige liedjes, die invloeden kennen uit folk, jazz, vaudeville en indiepop. De stemmen vloeien mooi samen. De instrumenten zorgen voor een perfect klanktapijt.

Op hun titelloze debuut-cd staan elf nummers die verrassen, twinkelen en je meevoeren. Ze worden gepresenteerd als groepscomposities. Tekstueel gezien blijft het wat aan de oppervlakte, hoewel onderwerpen als angst, vooruit komen en politiek commentaar niet vermeden worden. Maar ze worden slechts lichtjes aangestipt. De kracht zit bij Greener Grass echt in de samenzang. Al het andere is ondersteuning daarvan.

De opnames vonden plaats in de Wedgeview Studio, een voormalige koeienstal in Woerdense Verlaat, met Fieke van den Hurk achter de knoppen. De geluidsmix en de mastering van de opnames werden verzorgd door Wannes Salomé. Het werk van deze twee technici zorgden voor een open geluid, en een spannende beleving.

Een meer dan geslaagd debuut.

Website: www.greenergrass.nl

Scroll naar boven