Heather Little – By now

By Now
(Need To Know Music)

De Texaanse singer-songwriter Heather Little is niet bekend bij het grote publiek, maar het kan wel zo zijn dat je songs van haar kent, uitgevoerd door de grotere artiesten. Zo schreef Little samen met Miranda Lambert de song Gunpowder & lead, en is Little ook verantwoordelijk voor Me and Charlie talking, de eerste single van Lambert.

Soortgelijke samenwerkingen heeft ze ook met Patty Griffin, die ook op dit tweede volwaardige album van Little te horen is. Muziek van Little is schaars, en daar mag absoluut verandering in komen. Haar eerste volwaardige album dateert uit 2013, en nu is er By Now, een prachtig album waar Little laat horen dat ze een geweldig muzikante en zangeres is. Little beschikt over een warme onderhoudende zangstem die de aandacht weet vast te houden tot de laatste noot. Met een keur aan prima studiomuzikanten heeft ze dit album ruim boven het maaiveld getild.

Haar rijke levenservaring brengt hele mooie gevoelige songs voort, waarin ze haar gevoelens perfect weet te verwoorden. Met opener Five deer county zet ze meteen de juiste toon en sfeer, vette meeslepende Americana-klanken. De vocale bijdrage van Rusty Van Sickle maakt het lied helemaal af. Patty Griffin schittert in Hands like mine en in het zeer gevoelige This life with you. Het geweldige Transistor radio, halverwege het album, tikt nog eens moeiteloos de weidse sferen van Five deer county aan, en blijft ongetwijfeld lang in het hoofd door spelen. Een hele mooie subtiele trompetsolo in My father’s roof, gevolg door Saint Christopher, waarin Crystal Bowersox schittert in de tweestemmige zang.

Het dertien tracks tellende album eindigt met de eerder genoemde compositie Gunpowder & lead, hier met een ander, later toegevoegd couplet dan in de hit van Miranda Lambert. Het lied wordt hier akoestisch vertolkt met onder andere ruig fiddlespel van Eamon McLoughlin en een tweede stem gezongen door Van Plating. Heather Little gaat ongetwijfeld hoge ogen scoren met dit album, hopelijk leidt dit tot meer releases van dit grootse talent!

Scroll naar boven