Donateurs opgelet! Vrijkaarten voor Violeta Parra

Violeta went to heaven: New Folk Sounds donateursactie!

Voor donateurs van New Folk Sounds hebben we een mooie aanbieding. We mogen vijf vrijkaarten voor een filmvoorstelling van Violeta went to heaven weggeven. Donateurs kunnen tot 18 mei reageren, daarna wordt er geloot wie er een vrijkaart krijgen toegestuurd. Stuur een berichtje naar New Folk Sounds via het contactformulier.

Vanaf 26 juni draait in de Nederlandse bioscopen een interessante muziekfilm. Regisseur Andrés Wood vertelt met de film Violeta Went to Heaven het levensverhaal van de Chileense zangeres Violeta Parra, die wist uit te groeien tot een internationale muziekster en de nationale trots van Chili. Parra – geboren in 1917 in het dorpje San Carlos, een zelfgekozen dood in 1967 – wordt gezien als de Edith Piaf van Chili: ze gaf een stem aan de ziel van een natie en maakte de sociale onvrede tot onderwerp van haar muziek. Haar werk als volkszangeres, en het verzamelen van traditionele muziek bij muzikanten die op het platte land leefden, vormden niet alleen de basis voor haar eigen composities, maar groeide uit tot een model voor een nieuwe generatie van Chileense musici, die de zogenaamde Nueva Canción beweging vormden.
Wood kiest daarbij niet voor een lineaire biografie, maar levert een impressionistisch werk, waarin hij de ijkpunten uit Parra’s leven met elkaar verbindt. Van haar tumultueuze jeugd, haar reizen door Chili met als doel de traditionele cultuur te behouden, haar ijle greep op het moederschap en haar tumultueuze liefdesleven, tot haar uitstapjes naar Parijs als gevierd beeldend kunstenaar (ze exposeerde zelfs in het Louvre). En dan is er nog de muziek. Violeta’s onuitwisbare nummers geven hart aan de film en raken de ziel van de kijker.
Violeta went to heaven is winnaar van de Grand Jury Prize op het Sundance Festival van 2012.


 

Scroll naar boven