Hewdie – The low lands by the sea


The low lands by the sea
(Rauh Records RAU-CD RR-011)

Hewdie staat voor de Limburgse singer-songwriter Peet Didderiëns. Met The low lands by the sea brengt hij zijn vierde album uit. Daarop twaalf nummers van eigen hand, die invloeden kennen uit rock, americana, folk en chanson. In vergelijking met de eerste twee platen van Hewdie is de nieuwe cd minder op americana gebaseerd, en meer op de Europese liedtraditie.

Van de The low lands by the sea werd al eerder de single The loveliest place of all uitgebracht, een goed geschreven ode aan Parijs. In dit nummer voegde Thimo Gijezen (die ook veel nummers van Harold K opfleurde) contrabas en accordeon toe. Hij verfraaide tevens Rain (on a Sunday afternoon) door zijn bijdrage op gitaar en accordeon. Ronnie Goodin, tegenwoordig vooral actief als zanger/gitarist in het trio Appaloosa Twirl, is te horen op (alt)viool in het titelnummer en in afsluiter Whiskey and wine. Joost Verweij tenslotte voorzag Evil van een gitaar- en pianopartij. Dat laatste instrument hanteerde hij ook in Worlds apart. Al die toegevoegde instrumenten zorgen voor een afwisselend geheel, te meer daar Hewdie zich in zijn repertoirekeuze liet inspireren door veel verschillende stemmingen en onderwerpen.

Jammer dat de zang niet altijd loepzuiver is, dus daar zou ik bij een volgende project meer aandacht aan besteden. En ik had graag wat meer achtergrondinformatie over de liedjes meegeleverd willen hebben. Van het vier pagina’s tellende ‘boekje’ zijn twee pagina’s wit gelaten. Dus de ruimte was er.

Website: www.linktr.ee/hewdie

Scroll naar boven