Hoofdprogramma Music Meeting compleet

Na de editie van vorig jaar die meer dan 20 duizend bezoekers trok, presenteert Music Meeting in het Nijmeegse Park Brakkenstein het programma van dit jaar vol premières: van de Friese Nynke Laverman tot de Colombiaanse supergroep Ondatrópica, van de Amerikaanse cajunvernieuwer Cedric Watson tot de Malinese ster Bassekou Kouyate.

Nijmegen,26, 27, 28,-5-2012 . Music Meeting 2012, Park Brakkenstein

Zaterdag 18 mei

Nynke Laverman zingt in haar moedertaal, het Fries. Een taal met een verrassend poëtische kracht. Ze heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld, waarin mediterrane muziekgenres doorklinken. Met Spaanse (flamenco)muzikanten, waaronder Javier Limón (tevens producer) nam ze het album Alter op.
Jupiter en Okwess International herintroduceerden de vergeten ritmes en melodieën van Congo door de urban groove van metropool Kinshasa toe te voegen. Opzwepende ‘Tradi-modern’ is het resultaat.

Zondag 19 mei

Singer-songwriter Lenine is een geprezen naam binnen de hedendaagse Braziliaanse muziek. Mixt pop, rock en elektronica met samba en folk uit de Nordeste. Hij gaat een verbond (The Bridge) aan met Martin Fondse Orchestra. De Nederlandse pianist/componist, thuis in de worldjazz, won recent een Edison.
Sam Lee is een hedendaagse Britse folkzanger. Zijn debuut Ground of its own werd genomineerd voor de Mercury Prize en uitgeroepen tot een van de vijf wereldmuziekplaten van 2012.

Maandag 20 mei

Bassekou Kouyate, meester op de ngoni-luit, is een van de populairste artiesten van Mali. Na de voor een Grammy genomineerde plaat I Speak Fula is Kouyate terug met Jama Ko en band Ngoni Ba.
Supergroep Ondatrópica – een uniek project in de Colombiaanse muziekgeschiedenis – zou wel eens de nieuwste tropische sensatie kunnen worden.

Ook op het programma:

Teta: een van de bekendste gitaristen van Madagaskar.
Brassafrik – The Ghana Connections: afrobeat uit Ghana meets folk & fanfare uit België. Cedric Watson: mengt cajun met zydeco tot nieuwe Creoolse dansmuziek.
Charanjit Singh (1940) mixt Indiase ragas met dance. Pionier van de acid house.
RomaNeno: band rond blinde Bulgaarse Roma-zanger/accordeonist Neno Iliev.
Etsuro Ono en Shunsuke Kimura: ruige improvisaties op traditionele Japanse instrumenten. Hanggai: Mongoolse en Chinese volksmuziek en keelzang. Met elektrische rockgitaren.

Zie ook de website van Music Meeting.

 

Scroll naar boven