Hoth Brothers Band – Tell me how you feel

Tell me how you feel
(www.hothbrothersband.com)

De hardwerkende appelplukkers Boris McCutcheon en zijn muzikale broer Bard Edrington zijn als The Hoth Brothers Band met een nieuw muzikaal project begonnen. The brothers vonden een zus in contrabassiste Sarah Ferrell, die naast het diepe snarenplukken de meerstemmige vocalen bijkleurt met haar stem.

Het drietal grijpt terug naar de sferen die ooit in een ver verleden werden opgezet door The Carter Family, gestoken in een nieuw jasje en voorzien van een kleur die beter bij de hete prairies van New Mexico past. Met voornamelijk eigen werk op zak ging het drietal de studio in en nam maar liefst zeventien tracks op met songteksten over hun eigen omgeving en belevingen. Met een puur klinkende akoestische sound die qua effecten bij vlagen doet denken aan de tweede helft van de sixties, toen men de uiterste best deed om de muziek zo mooi mogelijk vast te leggen.

Banjo, mandoline, akoestische gitaar, slidegitaar en mondharmonica harmoniëren moeiteloos en mooi met de contrabas, waar nodig aangevuld met de drums van Greg Williams. De blues is nooit ver weg, en je voelt de lange hete zomeravonden en de dorheid van het land. De songs gaan over het noeste leven op het platteland, met onder andere een eerbetoon aan de wijlen hond van McCutcheon. Maar tussen al dit moois is er ook een lied over Volendam, het Noord Hollandse Vissersdorpje dat Edrington inspireerde tot het schrijven van deze song. In Wilding of Robby krijgt Sarah Ferrell de kans om haar fraaie stem op de voorgrond te zetten.

Veel songs zijn vanuit een Amerikaans traditioneel klinkend idioom geschreven, al gaat het hier toch uitsluitend om origineel werk. Tell me how you feel werd een stijlvast album dat je graag met een zeker volume wil afspelen om alle facetten van de akoestische muziek en zang zo goed mogelijk in je op te kunnen nemen, alsof het trio zomaar in je eigen huiskamer speelt.

Mooie pure muziek!

Scroll naar boven