Irina Björklund & Pauanne – Barely Ann-Mari

Barely Ann-Mari
(Nordic Notes NN 146)

Barely Ann-Mari is geen soundtrack, maar heeft alles met de Tv-serie Peacemaker te maken. Irina Björklund speelt daarin de hoofdrol als de onderhandelaar Ann-Mari Sundell. Die rol moest ze zo neutraal mogelijk spelen, zonder emoties of gedachten te etaleren die bij Björklund/Sundell tijdens scenes opborrelden. Actrice, maar eveneens zangeres Björklund zette die gedachten en gevoelens op papier en met Janne Lappalainen ontstonden zo een 11 tal liederen.

Het is geen album met traditionals geworden, al is opener Sing girl een Engelstalige bewerking van een overgeleverd lied. Als slot krijg je als een soort bonus het lied in het Fins. Alle overige songs zijn in het Engels. Ze werden opgenomen met het Finse trio Pauanne. De muzikale interpretaties neigen naar poppy middle of the road. Veel keyboards, weinig authentieke of volkse instrumenten.

Het benadrukt de internationale carrière van Björklund (Finse, opgegroeid in Frankrijk en diverse Franstalige albums op haar naam, zingend en acterend in het Engels). Ik ben niet kapot van de stem van Björklund, noch van de uitvoeringen.

Scroll naar boven