Jacob Laverman – De lady en de boerenlul

Jacob Laverman

De lady en de boerenlul
(Marista MCD 15366)

In 2010 debuteerde Jacob Laverman op het Friese ‘songfestival’, Liet. In 2015 won hij de wedstrijd Aaipop der op út en dat was zijn visitekaartje voor de openingsact van het populaire paaspopfestival, Aaipop, in Nijland. De ruige, rauwe stem van de zanger-liedschrijver past prima bij zijn woeste liedjes.
In de bijsluiter van zijn debuut-cd staat niets over gastmuzikanten vermeld.  Toch houden die hem enigszins in het gareel. Als achtergrondkoortjes de zanger uit Beetgum ondersteunen, klinkt het soms zelfs aangenaam.
Het titellied met een gitaar en een viool op de achtergrond klinkt al behoorlijk folky. Jacob Laverman zingt zoals Jan Cremer schrijft. Vooral seks, drank en relatieproblemen vormen zijn onderwerpen. De tien liedjes (plus een korte toegift) koken over van frustraties.  Zaken die er op live-concerten ongetwijfeld in gaan als koek. Want zo te horen is Laverman een performer pur sang. Hij stort zijn complete ziel en zaligheid in de liedjes. In Lit my gewurde, met een accordeon op de achtergrond, weet hij zijn publiek behoorlijk op te peppen.
Jacob Laverman lijkt mij een gewilde gast op festivals en dan vooral in Friesland waar het publiek ook nog de inhoud van zijn liedjes volledig meekrijgt.

Scroll naar boven