Jacques Mees – I’ll remember you

Jacques Mees - I'll remember you

I’ll remember you 
(eigen beheer, www.jacquesmees.com)

De Tilburgse singer/songwriter Jacques Mees werd al meer dan eens de Nederlandse Bob Dylan genoemd. Hij bracht in 2010 ook al een Dylan hommage uit onder de titel Shootin’ star. Deze EP met zes nummers van His Bobness laat horen dat Mees niet alleen een groot bewonderaar van hem is, maar dat z’n stem meer dan dicht in de buurt komt. Is dat een goede reden om werk van de meester te interpreteren? Goede vraag, lastig antwoord.
Het gaat om zes minder bekende liedjes van Dylan. Ze worden vakkundig gespeeld door BJ Baartmans (gitaar, mandoline, dobro), Jos van Es (contrabas) en Jacques Mees zelf (gitaar, mondharmonica). Ondanks het feit dat de nummers stammen uit heel verschillende perioden van Dylan’s carriere, klinken ze als een eenheid. Er is ontspanning en zelfverzekerdheid.
Het nummer If I was a king, afkomstig van Bootleg series Vol 12 (The cutting edge 1965-1966, is nog niet eerder door een andere artiest opgenomen. Dylan zingt het lied op die cd nogal onverstaanbaar, en het is de enige bron, dus het kostte nogal wat inspanning om met een adequate tekst op de proppen te komen.
Op de vraag wat de belangrijkste motivatie was om deze EP te maken, antwoordde Jacques Mees ergens dat het was om zijn liefde voor de muziek van Dylan te delen met andere Bobcats over de hele wereld. Dat lijkt me een heel goede reden.

Scroll naar boven