Jaimee Harris – Boomerang Town

Boomerang Town
(Folk N’Roll Records FNR03573CD)

En wederom presteert Jaimee Harris het om te imponeren met een zeer hoogstaande geluidskwaliteit op dit album. De professionaliteit spat er meteen vanaf, en haar prachtige gedegen zang neemt je wederom mee naar allerhande gebeurtenissen uit haar verleden. Jaimee dacht eigenhandig de weg naar de muziek te vinden, maar nam in eerste instantie de verkeerde afslag, waardoor ze zelfs in het gevang kwam. De jonge vrouw vond een soulmate in de eveneens doorleefde Mary Gauthier die Jaimee in de juiste richting naar het succes duwde.

En terecht, want Harris is een fenomenaal talent, als songschrijver en als muzikante. Een dijk van een stem siert dit tweede volwaardige album in een semi-country setting. Met Boomerang town overtreft ze voorganger Red Rescue, en wederom weet ze het publiek aan haar voeten te krijgen met doorgaans mid-tempo songs die ook echt ergens over gaan. In de zeven minuten durende titelsong beschrijft Harris vanuit eigen ervaringen hoe lastig het kan zijn om het plaatsje waar je bent opgegroeid achter je te laten.

In het epische How could you be gone zingt ze met veel emotie over de dood van een paar vrienden, waaronder Jimmy LaFave. Dit lied bezorgt je kippenvel, zeker op het moment dat ze met een loepzuivere stem de hoogte in gaat. In Fall bezingt ze het verhaal van Devin, een vroegere klasgenoot die per ongeluk werd doodgeschoten, en The fair and dark haired lad gaat over de tijd dat ze verslaafd was. Deze krachtige songs worden omringd door mooie akoestisch uitgevoerde songs zoals On The Surface en Sam’s, waarin haar gitaarspel spaarzaam wordt bijgekleurd met cello en viool.

Harris sluit het album af met een paar vrolijkere noten in de songs Love is gonna come again en Missing someone. Met Boomerang town zet de Texaanse zichzelf nog prominenter op de kaart, en het zal niet lang meer duren voordat ze op de grote podia haar schitterende songs mag vertolken.

Scroll naar boven