Jan Henk de Groot De wolf is trug

De wolf is trug
(Eigen uitgave, janhenkdegroot.nl)

De nieuwe cd van de Groninger troubadour is een muzikale samenvatting van zijn nieuwe theatertour. De productie – met zeven gastmuzikanten – legde hij in handen van Harmen Ridderbos en dat hoor je al meteen in het krachtige Stap veur stap.

De teksten variëren weer van vrolijk en dartel tot melancholisch en ernstig. Ook de achterliggende muziek kent die verscheidenheid. Lieflijk, kabbelend, up tempo en soms zelfs beklemmend.

Het meest persoonlijk lied is het gevoelige Noar stad. Daarin gaat zijn dochter voor het eerst alleen naar school in de grote stad. Als bezorgde vader geeft hij zich daarin volledig bloot. De gitaar vervult een van zijn eerste levensbehoeften. Dat blijkt in het vrolijke, uptempo Nije gitaar. Het mooiste lied is ongetwijfeld Spiekerboor. Daar ontmoet hij als de Groningse Robert Johnson de duivel. (Muziek)café t Keerpunt in de Noord-Drentse plaats (Spijkerboor) is de plek waar zijn Groningstalige carrière begon, waar hij jaarlijks terugkeert en waar de duivel hem het liefst hoort spelen.

De afsluitende titelsong is een treffend lied over sprookjes. De heerlijke pianobegeleiding geeft de zingende verteller, Jan Henk de Groot, nog meer glans. Met zijn aanpak en originele liedjes blijft hij iedere keer verrassen.

Scroll naar boven