Jan Henk De Groot wint DvhN-prijs opnieuw

Jan Henk de Groot
(foto: Joop van den Bremen)

Jan Henk de Groot (Zuidhorn, 1976) heeft de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden voor de tweede keer ontvangen.  De zanger uit Hoogezand ontving de prijs in de categorie Muziek en Media voor zijn cd De wolf is trug die in 2019 verscheen. Het is de derde Groningstalige cd van de zanger-liedschrijver.

De feestelijke uitreiking door de juryvoorzitter was in verband met de coronacrisis behoorlijk afgeslankt. In andere jaren was er publiek aanwezig en verzorgden verschillende artiesten uit de noordelijke provincies een optreden. Deze keer kreeg de winnaar de prijs op 24 april zonder franje door de voorzitter van de jury thuisbezorgd. De jury roemde De Groots cd als ‘…een ijzersterk album van een ervaren en  getalenteerde artiest die de obstakels in zijn leven omzette in prachtige muziek.’

Eerder won De Groot deze prijs al voor de cd Weerom die in 2013 verscheen. Een jaar daarvoor had hij – als Henkus – al de publieksprijs tijdens de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter gewonnen.

Scroll naar boven