Jeroen Schmohl – Trouble

Trouble
(PiP Records 003)

Zanger, gitarist en dobrospeler Jeroen Schmohl maakt deel uit van The Tennessee Studs en van The Stringlers, en is met enige regelmaat te gast bij Red Herring en The Bluegrass Boogiemen. Een muzikant met enige statuur dus. Met Trouble brengt hij zijn eerste solo-cd uit: elf interpretaties van muzikale grootheden als Lowell George, Mary Gauthier en Mississippi John Hurt, maar ook één eigen nummer: Don Reid. Qua stijl moet je denken aan americana en country noir.
De arrangementen en de productie werden verzorgd door multi-instrumentalist Janos Koolen, die zelf ook nog gitaar, bas, piano, mandoline, klarinet, accordeon en zang toevoegde. Al van jongs af aan speelt Jeroen Schmohl samen met Roland van Beveren, die pedal steel inspeelde, maar wat nog belangrijker is voor het totaalgeluid: hij zong op de helft van de nummers een hechte tweede stem in.
Daarnaast werkt nog een keur aan muzikanten mee, die op dienende wijze kleur geven aan de nummers: Joram Peeters (viool, zang), Joost van Es (viool), Hendrik Holm (tuba), Arthur Bont (drums) en nog enkele anderen. Ondanks de veelheid aan instrumentale en vocale bijdragen blijft het eindresultaat ingetogen en sober. De nogal rauwe stem van Schmohl leent zich uitstekend voor het gekozen repertoire.
De cd werd verpakt in een eenvoudig kartonnen hoesje met plastic display, met op de voorkant een afdruk van een houtsnijwerk van Jeroen Jongsma (tevens een begenadigd muzikant), waarop het gezicht van Schmohl is afgebeeld.

Scroll naar boven