Jodymoon – Firestone

Firestone 
(www.jodymoon.com)

Het Nederlandse singer-songwriters duo Jodymoon (Digna Jansen zang, toetsen, percussie) en Johan Smeets (zang, gitaar, bas, flügelhorn) is toe aan zijn zevende album. Onversaagd timmeren zij verder aan de weg met een semi-akoestisch, maar pittig geluid. De stemmen van Digna en Johan smelten mooi samen, waarbij de vrouwenstem de terechte boventoon voert.

Elf songs uit de eigen koker vullen Firestone, dat door Johan Smeets zelf werd geproduceerd, opgenomen en gemixt in de Woodroom Studio in Maastricht. De mastering vond evenwel plaats in New York en werd gedaan door Fred Kevorkian, die dat al voor vele anderen deed, onder wie Willie Nelson en Ryan Adams.

De mensen en de ruwe wereld eromheen vormen grosso modo de inspiratiebron voor de teksten van de liederen, die allen op naam van Jodymoon werden gezet, zonder verdere specificatie. Er werden al twee singles getrokken van het album, bedoeld om de aandacht voor Firestone te vergroten: Bad tattoo en Old boots. Niet dat die tracks er erg uitspringen; de nummers op het album – en de uitvoeringen – zijn gewoon allemaal sterk. Met ook voldoende afwisseling, getuige een ballade als Still the light shines en een bluesy midtempo song als Find my horizon. Een bepaalde broeierigheid kenmerkt alle nummers op de cd wel.

Geen gastmusici, alles in eigen hand, en een klinkend eindresultaat, daarmee dwingt Jodymoon respect af.

Scroll naar boven