Jodymoon – The best of live 2013 – 2023


The best of live 2013 – 2023
(RLR)

Jodymoon, het singer-songwriter duo dat bestaat uit Digna Janssen (zang, piano, keyboard) en Johan Smeets (zang, gitaar, voetpercussie), heeft in zeventien jaar tijd zeven studio-albums afgeleverd. Vanaf 2011 is Jodymoon het geluid van een aantal van hun optreden vast gaan leggen, om wellicht ooit een live-album uit te gaan brengen. Dat moment van omzien is nu gekomen. Op The best of live 2013 – 2023 staan 23 live-opnames, opgenomen op verschillende locaties in Nederland, maar ook daarbuiten. Op de afspeellijst van de cd kom je ook plaatsnamen tegen als Bilbao, Hamburg, Köln en Jena.

Alle nummers op de cd zijn van Jodymoon’s eigen hand, en ook alle arrangementen werden zelf geconstrueerd. De liedjes laten een volwassen duo horen, zowel op compositorisch vlak, als qua muzikale aanpak, ook al is de bezetting steeds klein. De nummers leven, Dina en Johan voelen zich duidelijk thuis op het podium. Er is zelfs ruimte voor een gitaarimprovisatie. Ze weten net dat beetje extra uit zichzelf naar boven te halen.

Soms klinkt Jodymoon best heftig, zoals in Firestone, maar ze kunnen ook heel goed klein spelen, zoals in het erop volgende lied The long way round. Er is zeker voldoende afwisseling te vinden op de cd. De tien jaren worden zo ongeveer in hun geheel bestreken. Zo kun je horen dat de kwaliteit van hun werk constant is. Er werden twee singles getrokken van het album: Hitchhike overdrive en Hold it down somehow, wat gaat over over de vriendschap en adolescente liefde tussen een zachtaardig en vaak gepest jongetje en zijn nieuwe buurmeisje. Het lichaam van het buurmeisje wordt echter bewoond door een meer dan 100 jaar oude vampier.

Mocht je Jodymoon nog niet kennen: The best of live 2013 – 2023 is een prima manier om kennis te maken met het het sterke repertoire van dit sprankelende duo. Grote kans dat je meer wilt.

Website: www.jodymoon.com

Scroll naar boven