Johan Verminnen in duet voor zijn 70e verjaardag

Ter gelegenheid van zijn 70e verjaardag heeft chansonnier Johan Verminnen twee duetten opgenomen met Peter Koelewijn, die inmiddels het 80e levensjaar bereikt heeft. Ze kozen allebei voor een lied uit hun eigen repertoire, dat meer dan een beetje verwijst naar de levensfase waarin ze zich bevinden: “Je wordt ouder papa” en “Laat me nu toch niet alleen”.

Normaal gesproken zou zo’n 70e verjaardag reden zijn voor een groot feest, maar corona gooit natuurlijk roet in het eten. In plaats daarvan verschijnen er naast de twee duetten ook een Verminnen biografie en een 4CD verzamelbox met – hoe toepasselijk – 70 liedjes.

Zelf zegt Johan Verminnen er het volgende over:
“Het lijkt wel gisteren, het moment dat ik voor het eerst één van mijn nummers op de radio hoorde. En hoe apetrots ik toen was.
Als ik terugkijk op mijn meer dan vijftigjarige carrière moet ik bevestigen dat de steun van de media doorheen die periode enorm belangrijk is geweest voor mezelf en voor mijn muzikale carrière. De media liet me namelijk toe mijn stem te laten horen en zo een publiek te vinden en mezelf te ontwikkelen tot de zanger die ik vandaag ben.

En ja, ik word inderdaad (een beetje) ouder maar uitgezongen ben ik nog lang niet. Zingen neigt af en toe al eens naar een olympische discipline en vergt soms het uiterste van mijn krachten, maar de liefde voor muziek overwint alles.
Ik snak intussen hevig naar het publiek en wens oprecht dat ik mijn leven nog lang en waardig mag uitzingen”.

Scroll naar boven