John Prine opnieuw op Tønder

Van 27 tot en met 30 augustus vindt het opnieuw het Tønder Festival plaats. Over het programma is al het een en ander bekend gemaakt. De Amerikaanse songwriter John Prine is van de partij, evenals Teitur, Michael McGoldrick en The Secret Sisters.

John Prine stond vorig jaar al aangekondigd voor het Tønder Festival, maar de 73-jarige songwriterlegende moest verstek laten gaan door een operatie de bijhorende herstelperiode. Ook Keb’ Mo is vastgelegd.
De Britse ‘Celtic wizard’ Michael McGoldrick stond al vaker op het Tønder festivalpodium en zal in 2020 zijn optreden in het teken stellen van de 20e verjaardag van zijn album Fused. Daarnaast zijn ook de Ierse Henry Girls en de Schotse Friel Sisters van de partij.
Onder de naam The Secret Sisters gaan Laura en Lydia Randers schuil, die hun vocalen fraai laten harmoniëren. De vakpers heeft hen al vele malen gelauwerd. Ook The Small Glories vormen een duo, zij kennen Canada als hun geboortegrond.
Denemarken en de Faro eilanden worden vertegenwoordigd door respectievelijk de Lars Lilholt Band en Teitur.

De verkoop van armbandjes voor de festival camping is gestart op 2 december. dat geldt zowel voor de kampeermogelijkheden, als voor de hutten.
Meer informatie over zowel de artiesten als over de verblijfsmogelijkheden vind je op de website van het Tønder Festival.

 

Scroll naar boven