Joost Dijkema – Sacred revelations

Sacred revelations
(Twin Dimension Records)

Midden twintiger Joost Dijkema begon zijn muzikale carrière als drummer, maar maakte op zijn vijftiende jaar de overstap naar gitaar en banjo. Hij ontwikkelde een passie voor fingerpicking, geïnspireerd door mensen als Townes van Zandt en Michael Chapman. Met Sacred revelations maakt hij zijn debuut-cd, die negen nummers bevat, maar desondanks wel 42 minuten duurt. Daarbij verzorgt Dijkema naast de verschillende gitaren (6-snarig, 12-snarig, elektrisch) ook zang, basgitaar en drums. En dat doet hij meer dan verdienstelijk. Violiste Heta Salkolahti (Town of Saints) verleent in drie nummers muzikale assistentie. Haar bijdrage is echter dermate achter in de mix gestopt, dat het louter sferisch werkt.
Op drie nummers op de cd wordt gezongen. Vooral in het titelnummer is dat zeer aangenaam: Joost Dijkema laat hierin horen een uitstekende zangstem te hebben, in de beste americana traditie. Alle tracks zijn zorgvuldig in een afgewogen volgorde geplaatst, waardoor een afwisselend geheel werd bereikt.
Sacred revelations is verkrijgbaar als cd of op vinyl (inclusief downloadcode) via Twin Dimension Records. In digitale vorm is ie te koop via Bandcamp voor het luttele bedrag van € 3,00. Keuze genoeg, lijkt me. Voor elk wat wils.

Scroll naar boven