Jos Meessen Deh da

Deh da
(Alotmusic STEMRA ALM202001, )

Tien jaar na de vorige cd presenteert de Limburger een nieuw album met covers en eigen werk. Coronaperikelen hadden hem belet dat al in 2020 te doen. De folkzanger, met een heerlijk timbre, is al meer dan dertig jaar actief.

Meessen wisselt Limburgse gemoedelijkheid en geborgenheid af met kritische liedjes. Hij bouwde D’n Dúvel (The band played Waltzing Mathilda) om tot protestsong tegen de milieuvervuiling. In een andere Eric Bogle cover (Greenfields of France) volgt hij de oorspronkelijke tekst. Daarnaast is er plaats voor humor. In Dókter Sjniedésj drijft hij bijvoorbeeld de spot met plastische chirurgie.

De in 2013 overleden Miel Cools levert een bijdrage in Ich höb gezieën. Zijn oorspronkelijke gitaarpartij in Maar ik heb gezien is door Ivo Rosbeek in het nummer verweven. De producer levert zelf een bijdrage met een veelheid aan instrumenten. Daarnaast werken drie dochters van Meessen en zijn schoonzoon mee. Andere muzikanten dragen bij aan de effectieve muzikale ondersteuning.

Deze achtste cd wekt een sympathiek gevoel op. Zoals in Dae is e plaetske dat naast de achterliggende weemoed ook nog een boodschap bevat. De bijgeleverde moeilijke Limburgse woordenlijst helpt de zanger-liedschrijver wellicht om ook buiten Limburg meer liefhebbers te vergaren.

Scroll naar boven