JW Roy – A room full of strangers

A room full of strangers
(Royal Family Records)

“Een americana muziekvoorstelling over vreemde situaties, onbekende locaties en paradijsvogels”, zo afficheert singer-songwriter JW Roy zelf zijn meest recente product. In twaalf tracks laat hij horen nog immer een begenadigd zanger en liedschrijver te zijn, met een sterke voorliefde voor op Amerikaanse leest geschoeid repertoire. Uptempo tracks en ballads wisselen elkaar af.
JW Roy roept de hulp in van nogal wat muzikale collega’s en dat pakt goed uit: In Keep it simple krijgt hij vocale ondersteuning van Lea Kliphuis, in We’re still here van Ilse de Lange, Kind of blue wordt verrijkt door de stem van Michael Prins en Riddle of the sands krijgt meer kleur door de medewerking van Sander en Arnout Brinks, oftewel Tangerine. In Broke brothers brengt JW samen met zijn broer Jeroen een ode aan zijn ouders.
Het is de derde keer dat JW Roy een nummer van Townes van Zandt uitbrengt. A song for en Tecumseh Valley verschenen ooit als extra tracks op cd-singles van het album Deeper shades. Nu waagt JW zich aan een interpretatie van To live is to fly en dat doet hij met verve.
De meer dan competente begeleidingsband bestaat uit Roel Spanjers (toetsen), Cok van Vuren (gitaar), Judith Renkema (basgitaar) en Rob Wijtman (drums), aangevuld met Joost van Es (viool). Zij zorgen er mede voor dat er geen zwak moment te bespeuren valt op A room full of strangers.

Scroll naar boven