JW Roy – Dry goods & groceries

JW Roy

Dry goods & groceries
(V2 Records VVNL27462)

Dry goods & groceries is het eerste Engelstalige album van JW Roy in tien jaar tijd. De Brabantse singer/songwriter wilde er iets speciaals van maken, en bedacht het plan om er een ‘albumboek’ van te maken. Daarin staan americana en rootsmuziek centraal: een roadtrip vol bewierookte of vergeten singer/songwriters, vermaarde locaties en historische muzieklegendes. Zoals Townes van Zandt.
De verhalen in het boek waren van invloed op de muziek van de cd en omgekeerd. Mensen als Jan Donkers, Bert van der Kamp, Nico Dijkshoorn, Johan Derksen en Leon Verdonschot leverden tekstuele bijdragen. Er werd ook een liedtekst aangeleverd door oud-wielrenner Peter Winnen, met wie JW Roy al eerder voor het project De Sint-Willibrord sessies het nummer De eeuwige belofte maakte. Tim Knol schreef mee aan een tekst en leverde fotowerk aan.
JW wordt op de cd muzikaal ondersteunt door een hecht spelende band, die bestaat uit Cok van Vuren (gitaar), Roel Spanjers (toetsen), Judith Renkema (bas) en Bram Hakkens (drums).
Op de cd die in het boek gestoken is, staan vier bonustracks die niet op de vinyl-editie staan, en ook niet bij het digitale album zijn bijgesloten. Het zijn vier tracks van Amerikaanse makelij (Clark, Cash, Rich, Rakestraw), door JW Roy op eigen wijze geïnterpreteerd. Nog even vermelden dat de productie werd verzorgd door Gabriël Peeters, dan weet je dat het goed zit.

 

Scroll naar boven