Kalmthoutse Folkstage 2012

De Kalmthoutse Folkstage is terug! De folkstage staat voor vijf dagen volop samen folksmuziek maken en dansen. Wie ooit de vorige edities meemaakte, herinnert zich vast de gezellige en kleinschalige sfeer, de steengoede concerten, bruisende bals en vriendschapsbanden voor het leven.

In 2004 richtten Gunter Bauweraerts en zijn familie voor het eerst een folkstage in. Deze stage in het landelijke Nieuwmoer (België) groeide algauw uit tot een vaste waarde in het folklandschap. Na het onverwachte overlijden van Gunter in 2008 werd besloten de stage enkele jaren niet te organiseren. Vanuit de goede herinneringen aan Gunter en zijn stage willen we de draad vanaf deze zomer weer oppikken.

De ingrediënten zijn dezelfde. Vijf dagen lang komen kinderen, jongeren en volwassenen samen in Nieuwmoer om een instrument te (leren) bespelen. We bieden acht workshops aan: gitaar, viool, zang, diatonische accordeon, doedelzak, draailier, samenspel en een kinderstage. Elke avond staan er concerten en bals op het programma. Tussendoor is er volop tijd om samen muziek te maken, te spelen, te lachen, nieuwe vrienden te maken en met oude bij te praten in de zon of bij het kampvuur en zo veel meer. Deelnemers kunnen ter plaatste blijven slapen in tenten of caravans.

Jongeren en volwassenen vanaf 12 jaar kunnen een van de zeven instrumentenworkshops kiezen, kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen zich uitleven in muziek, knutselen en spelen in de kinderstage. Iedereen is welkom, maar de plaatsen zijn beperkt, dus wees er tijdig bij.

Gitaar met Tom Theuns
Viool met Baltazar Montanaro
Zang met Jorunn Bauweraerts
Diatonische Accordeon met Pascale Rubens
Doedelzak met Toon Van Mierlo
Draailier met Harald Bauweraerts
Samenspel met Tomas de Smet
Kinderstage met Birgit en Hilke Bauweraerts

Noteer dus alvast in grote letters in je agenda van maandag 9 juli tot en met vrijdag 13 juli 2012: KALMTHOUTSE FOLKSTAGE!

Alle info vind je op www.folkstage.be

1 gedachte over “Kalmthoutse Folkstage 2012”

  1. Els van Teijlingen , Wereldwinkel Kalmthout

    Zoute chips zijn er mogelijk niet, wilt U dan paprika daarvoor in de plaats ?
    Kunt U via de mail reageren en ook tel. nummer van Thomas de Smet  achterlaten,
    die deze bestelling kwam doen voor U  ….

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven