Kashmere Hakim – Hope is [he]art

Hope is [he]art
(download(card), )

Kashmere Hakim is een Amsterdamse singer/songwriter die nu zo’n zes jaar bezig is. Hij is een opmerkelijk geval. Met zijn Marokkaanse achtergrond is het niet voor de hand liggend om te kiezen voor op Amerikaanse leest geschoeide folk. Maar hij doet het, en verdomd goed. Daarnaast is hij ook nog kunstenaar, en bijna afgestudeerd aan de Rotterdamse Willem de Kooning Academie als ruimtelijk ontwerper/interieurarchitect. Met Hope is [he]art brengt hij zijn derde EP uit, na The hillsinger (2010) en Travelling man (2013), opnieuw in eigen beheer. Vier nummers ditmaal, die allen verbonden zijn met het begrip hoop. Maar ook de kunst is verweven met dit project. Zo vond tegelijkertijd met de presentatie van de nieuwe EP een tentoonstelling plaats van zijn kunstwerken. Kashmere Hakim kwam op jonge leeftijd in aanraking met kunst, omdat zijn moeder meer dan tien jaar kantinejuffrouw was bij de Rijksacademie van Beeldende Kunsten. Hij mocht vaak mee op vrije dagen, waar hij dwalend door de ateliers andere werelden leerde kennen.
Hope is [he]art opent met het nummer Dead man’s sea, ingegeven door de vele bootvluchtelingen die proberen om Europa te bereiken – en daarvoor die gevaarlijke zee moeten oversteken – om er vervolgens achter te komen dat het veel minder paradijselijk is hier dan vooraf geschetst. #10 obligations handelt over de kleine dingen die wij allen kunnen doen om de wereld een beetje beter te maken. Sleutelnummer van de EP is het nummer Sofia, dat Kashmere Hakim schreef voor zijn dochter, die hij sinds de scheiding veel minder vaak ziet dan hij zou willen. Via het lied wil hij Sofia verzekeren van zijn liefde voor haar. De EP sluit, veel te snel, af met Blackbeard. De EP werd geproduceerd door Mizza Hendrix, die tevens extra gitaar en achtergrondzang verzorgde bij Dead man’s sea en Blackbeard. Andere gastmuzikanten waren Moniek de Leeuw (altviool op #10 obligations), Danny Lodder (banjo en tin whistle op Sofia) en Merijn Kerkhof (mandoline op Sofia).
De EP is als download te koop bij Bandcamp. Kashmere Hakim heeft echter ook Music & Art Download Cards laten maken, waarmee naast de vier nummers van de EP ook twee nummers van de eerder verschenen EP’s, een viertal kunstwerken, een viertal foto’s en een live-video van het nummer Sofia zijn te downloaden. Daarvoor moet je wel bij de man zelf zijn.

 

 

Scroll naar boven