Katja Kruit – Live a little more

Live a little more
()

Katja Kruit (zang, dobro, lap steel) heeft lang in Amerika gewoond en leerde daar beide instrumenten spelen. Toen ze terugkeerde naar Nederland, was ze vastbesloten om country en bluegrass te blijven spelen. Als zingende dobrospeelster maakte ze naam door op festivals en in het circuit te spelen. De liedjes op haar debuutalbum zijn ontstaan tijdens de pandemie. Ze gaan over jezelf tegenkomen, teleurstelling, het verwerken van verlies en het verlangen om ondanks alles voluit te leven. Dat laatste koos Katja ook als titel van het album, dat op cd en lp verschenen is.

Live a little more bevat dertien nummers, allen geheel van Katja’s eigen hand. Ze zingt haar nummers superieur: ontspannen, trefzeker en met gevoel. Vooral in ballade-achtige tracks als I’m by your side weet ze het aandachtig luisteren af te dwingen. Hoewel meer up-tempo nummers zoals Kick me when I’m down ook makkelijk weten te overtuigen. Het resultaat bevat elementen van zowel traditionele als hedendaagse country.

Op de cd/lp wordt Katja Kruit begeleid door een tiental muzikanten op gitaar, pedal steel, mandoline, viool, piano, contrabas en drums. Vooral het gitaarwerk (Joost Abbel en Arthur Deighton) en de fiddle (Joram Peeters) zorgen voor een stuwend geheel. In het cd-boekje (ik had de cd-versie onder handen) staan alle teksten afgebeeld, verluchtigd met foto’s en illustraties. Een professionele productie op alle vlakken, die zeker niet elke eigen beheer uitgave uitstraalt.

Website: www.katjakruit.nl

Scroll naar boven