Kelly Thoma – Anamkhara

Anamkhara
Geen catalogusnummer (Xango Music Distribution)

De nieuwe ster aan het firmament voor de Kretenzer lyra en muziek gebaseerd op de traditie uit Kreta, is Kelly Thoma. De leerling die de meester – Ross Daly – bijna evenaart. Voor AnamKhara schreef ze zelf alle muziek.
Het is een louter instrumentaal album, op geïmproviseerde vocalen in het slotnummer  The dancing owl na. De melodieën zijn echter zo pakkend dat je vocalen niet mist. In vergelijking met bovenstaand album zijn de composities wat meer vloeiend. Neem opener Star Anice dat met hulp van Efren Lopez (draailier) en Zohar Fresco (bendir en tamboerijn) swingt als een bezetene.
De opnamen zijn prachtig met een lichte galm, waardoor de klank van de lyra nog beter tot zijn recht komt. Ice tree daarentegen is een fraai slepende, filmische melodie met harmonische partijen van diverse lyra (Thoma, Daly) en significant percussie door Fresco en de bijna 10 minuten meer dan waard.
En zo tovert Thoma zich door zeven aansprekende melodieën, waarbij nog het met slechts met twee lyra’s en percussie vertolkte Flutter opnieuw bruist van de energie, de dynamiek en kunde. We gaan nog veel van haar horen…

Scroll naar boven