Kickstart voor nieuwe cd Kyle Carey

Onder de titel North star neemt de Amerikaanse singer/songwriter Kyle Carey in januari 2014 een nieuw album op. Om het album te realiseren zet ze het fenomeen Kickstarter in: ze doet een beroep op fans en liefhebbers om haar te steunen door een kleine of grote financiële bijdrage te leveren.

Kyle Carey - North star

Het nieuwe album zal twaalf nummers gaan bevatten. Het overgrote deel zal bestaan uit liederen uit Kyle Carey’s pen, die het leven in de Appalachen bezingen. Er zullen twee liederen in Gaelic worden opgenomen. Eén daarvan zal een vertaling zijn van Alison Krauss’ As I went down to the river to pray. En last but not least zal er een interpretatie te vinden zijn van Kate Wolf’s Across the great divide. De opnames zullen plaats vinden in Schotland onder  leiding van Seamus Egan (Solas).
Elke donatie – van 5,00 tot 7.500,00 dollar – gaat gepaard met een bijpassende tegenprestatie. De ultieme beloning is een dag in de studio in Glasgow samen met Kyle en Seamus, met aansluitend een diner en een bezoek aan een optreden van Celtic Connections. Wie gaat voor een kleiner bedrag, kan rekenen op bijvoorbeeld een gesigneerde cd of poster, een briefkaart verstuurd vanuit de opnamestudio, of een handgeschreven liedtekst.
Volg de link naar Kickstarter om alle details te weten te komen.

Kyle Carey Kickstarter (640x436)

Scroll naar boven