Kieran Goss & Annie Kinsella – Oh, the starlings

Oh, the starlings
(Cog Cummunications COGCD226)

De Noord-Ierse singer-songwriter Kieran Goss is het overgrote deel van het jaar op de weg voor zijn concerten die op steeds grotere podia plaatsvinden. Een goede reden om zijn eveneens zingende partner Annie Kinsella mee te nemen. Dit leidde tot een gouden samenwerking, die nu bekroond wordt met een duo-album dat luistert naar de titel Oh, the starlings.
Goss is een begenadigd gitarist met een perfecte timing in zijn frisse snarenspel. Zijn pop-folk songs doen het goed bij het grotere publiek en liggen ook fijn in het gehoor. Op dit album staat Kinsella centraal. Goss houdt zich voornamelijk bij de begeleidingen, een tweede stem, en neemt enkele keren de lead. Kinsella heeft een warme en onderhoudende stem die luisteren afdwingt.
Een aantal van de composities komen uit de hoge hoed van Goss, de rest zijn voornamelijk schrijfsels in samenwerking met bevriende muzikanten, tussen een enkele song van onder andere Rodney Crowell en Calum Sands. Het werd vooral een romantisch album met voortkabbelende songs waarin ook invloeden uit de Ierse songtradities te horen zijn. Maar daar blijft het ook bij, want dit album is qua klank onmiskenbaar Goss en Kinsella, geheel eigen met voornamelijk melancholische ballads.
Kinsella en Goss matchen prima en hun muziek is uitstekend in balans. Oh, the starlings wordt op het moment op Europees niveau gepromoot, en is ondanks de inbreng van enkele gastmuzikanten gemakkelijk door het duo te reproduceren op het podium. Eerlijke akoestische muziek van een hoogwaardige kwaliteit!

 

Scroll naar boven