Koester – de nieuwe cd van Sido Martens

In 2019 klonk het nog logisch: Sido Martens (71) stopt met het uitbrengen van muziek. Een jaar later staat de wereld op zijn kop en lijkt niets meer hetzelfde door een ongekend heftige pandemie. Het leven was al nooit maakbaar, dat dringt nu extra door. Vrede leren hebben met minder en omarmen wat er is lijkt de nieuwe realiteit.

In de bijna vredige stilte van die eerste weken rees bij Sido Martens het besef dat hij juist nu gehoor moest geven aan de stem in zijn hart: doorgaan met het maken, opnemen en uitbrengen van muziek. Want muziek troost, geeft hoop en kracht, laat reizen in verbeelding en verbindt.

En dus ligt er dan toch een nieuwe cd: Koester. Vijftien verse liedjes met als extraatje een speciale corona bonus van twee liedjes. Opgenomen met behulp van de (bijna) vaste begeleiders van Sido: Hubert Heeringa (viool en saxofoons), Ruben Mulder (toesten) en Meine Bruinsma (steelgitaar). De thematiek heeft – onder meer – raakvlakken met Martens’ boek over zijn jeugd, de Weemoeder, dat in juni 2020 verscheen.

Opvallend is de samenwerking met Bart van Poppel die tegenwoordig bekend is als bassist van The Analogues, de band die op authentieke wijze Beatlesrepertoire live vertolkt. Eerder speelde Bart van Poppel in onder andere Duplex Johnson en Tambourine. Hij deed de productie van Koester.

De nieuwe cd wordt vanwege de bekende reden niet voor publiek gepresenteerd, maar is via de webwinkel (www.sidomartens.nl/winkel/) van Sido Martens eenvoudig te bestellen. Wie er snel bij is ontvangt gratis het speciale, herbruikbare, tweelaags Koester mondkapje, waarop het logo van de cd is geprint.

 

Meer informatie: www.sidomartens.nl

Scroll naar boven