Kurt Efting – Het beloofde land

Het beloofde land
(Marista MCD 20048)

In 2018 maakte zanger-gitarist Kurt Efting een reis van drie maanden van de oost- naar de westkust van Amerika, om zich te verdiepen in het relaas van zijn overgrootvader, die in 1906 onaangekondigd Leeuwarden verliet om een nieuw bestaan op te bouwen overzee. Hij verdween echter spoorloos. Dat inspireerde Efting om een heel album aan zijn grootvader te wijden. Al tijdens de reis schreef hij de eerste nummers voor het project.
Het beloofde land is al de tweede cd in relatief korte tijd voor ‘veteraan’ Kurt Efting. In 2017 verscheen Liefde was dichtbij, waarop hij de samenwerking aanging met BJ Baartmans. Ook voor het nieuwe album werd het vakmanschap van Baartmans als producer en muzikant ingeschakeld. De pre-productie voor Het beloofde land deed Kurt Efting met Harry Hendriks, die ook op het album zijn fijne gitaartechniek etaleert. Andere ‘vaste man’ Bart de Win is ook van de partij op toetsen. Dan zijn er ook nog sterke muzikale bijdragen van Emil Szarkowicsz (klarinet, viool, sax) en Jasper van Hulten (drums). Kortom, een backing die staat als een huis.
Kurt Efting gedijt goed op het muzikale bed dat voor hem wordt gespreid. Hij zingt ontspannen en weet de aandacht makkelijk vast te houden. Tekstueel weet hij een mooi beeld te schetsen van het wel en wee van zijn grootvaders wederwaardigheden, met voldoende afwisseling in stijl en invalshoeken. Een gedegen album waarmee Efting een mooie stap vooruit maakt.

Scroll naar boven