Kurt Efting – Liefde was dichtbij

Liefde was dichtbij
(KEM, meer info via website)

Kurt Efting is goed beschouwd een oudgediende in het singer-songwritersvak. In de jaren negentig initieerde en presenteerde hij in het Comedy Café aan het Amsterdamse Max Euweplein avonden rondom het betere Nederlandse lied onder de noemer ‘Liedjes van de lage landen’, waarbij hij ook zelf zijn kunnen over het voetlicht bracht. Er verscheen ook een cd van Kurt Efting in eigen beheer.
Daarna werd er weinig meer van de songwriter vernomen. Tot hij in 2014 het podium weer opzocht met een programma getiteld Een nieuwe lente. Zo’n jaar later is Efting te vinden op de cd De beste singer-songwriters in ’t Nederlands met het lied Bloemen na de eindstreep.
Nu is er dan een volledige cd – tien nummers – met louter eigen werk onder de titel Liefde was dichtbij, opgenomen door BJ Baartmans in Studio Wild Verband. Natuurlijk stelt Baartmans zijn muzikale talent beschikbaar (gitaren, bas, mondharmonica, percussie, koorzang) en verzorgt hij de productie en geluidsmix. Daarnaast spelen Rob Geboers (piano, accordeon) en Emil Szarkowicz (klarinet, viool) mee.
Toch is het geluid van de cd open en sober. De liedzanger staat centraal. Kurt Efting brengt beschouwende teksten, meestal geschreven vanuit de ik-persoon, gedragen door eenvoudige, effectieve melodieën. Misschien is het even wennen aan de stem van de zanger, die wat schoolmeesterachtigs heeft. Maar de kans is groot dat je hem uiteindelijk de duim omhoog geeft.

Scroll naar boven