Kyle Carey toert opnieuw NL/B/D

In april aanstaande gaat Kyle Carey wederom toeren door Nederland, met enkele uitstapjes naar België en Duitsland. Ze is op zoek naar een mogelijkheid om op dinsdag 10 april of woensdag 11 april een concert toe te voegen aan het tourschema. Een huiskamerconcert is in dit geval ook absoluut bespreekbaar. Wie wil een concert voor Kyle Carey en haar kompanen organiseren? Voor meer info kan men contact opnemen met Ron Janssen via .

Kyle Carey bracht haar prille jeugd door in een afgelegen dorp in Alaska alvorens het gezin Carey verhuisde naar New England. In het noordoosten van de USA werd haar interesse voor de American Folk Anthology, de traditionele Keltische invloeden uit Schotland en Ierland, en de poëzie van Louise McNeill, dichteres uit de Appalachen gewekt.

In 2011 trok Kyle Carey naar het westen van Ierland om haar debuut album Monongah op te nemen. Het album klom op tot nummer 8 van de internationale Folk DJ Charts, en kreeg wereldwijde erkenning. Kyle brengt originele songs, geïnspireerd door de Appalachen, alsmede songs in het Schotse Gaelic. Een stijl die ze zelf als ‘Gaelic Americana’ bestempelt.

In Schotland werd onder supervisie van producer Seamus Egan het vervolg op Monongah vastgelegd. Het majestueuze album North star, met gastrollen van onder andere Dirk Powell, Chris Stout, Catriona McKay en Natalie Haas, Ben Walker en Josienne Clarke, ontving wederom vele lovende kritieken van de internationale pers.

Op 26 januari aanstaande ziet haar nieuwste album, The art of forgetting, het levenslicht op het Riverboat Records label van World Music Network. Dit album is geproduceerd door Dirk Powell en opgenomen in zijn fameuze Cypress House studio. Met The art of forgetting laat Kyle Carey een nog prominenter trans-Atlantisch geluid horen waarin veel ruimte is voor verrassende elementen uit de rijke muziekcultuur van Lousiana. Zo flirt de singer-songwriter met jazz-invloeden en koperblazers naast zeer rijk gearrangeerde songs waarin Keltische en Amerikaanse invloeden samensmelten tot een warm kleurenpalet. Onder de gastmuzikanten bevinden zich Rhiannon Giddens, John McCusker, Liz Simmons, Michael McGoldrick, Sam Broussard, Ron Janssen, Kai Welch en Dirk Powell.

 

Een link naar de titeltrack van haar nieuwste cd:
https://thebluegrasssituation.com/read/listen-kyle-carey-the-art-of-forgetting

 

Tijdens de komende tournee wordt Kyle wederom begeleid daar haar sideman Ron Janssen (mandoline, octaaf-mandoline) en door de Amerikaanse fiddler Amy Merrill en/of de Vlaamse fiddler Nikki Verlinden.

De inmiddels vastgelegde data:

5 april:                  Lo Pétillante                                     Ranst    (B)

6 april:                  Omrop Fryslan                                 Leeuwarden

6 april:                  De Wier                                              Koarnjum

7 april:                  Podiumkerkje                                   Grevenbicht

8 april:                  Kulturcafé Lichtung                        Koln (D)

12 april:                Huisconcert                                       Heuvelland

13 april:                Podiumcafé Peter & Leni                Steendam

14 april:                Torenlaan Theater                            Zeist

15 april:                Folk In The Lounge                          Den Haag

17 april:                Blue Room Sessions                        Den Bosch

18 april:                Academie                                           Herentals (B)

20 april:                Theater De Sapristie                       Zoersel (B)

21 april:                Theater Landgraaf                           Landgraaf

22 april:                Barrensteiner Whiskey Bar           Grevenbroich (D)

 

Scroll naar boven