Kyle Carey Trio zoekt nog enkele concerten

The Kyle Carey Trio is op zoek naar concerten op dinsdag 24 en op donderdag 26 maart 2015 om het tourschema compleet te maken. Wie wil een huiskamerconcert organiseren, of welke locatie heeft interesse in een nagenoeg akoestisch Celtic-Americana concert? Neem contact op met Ron Janssen via

 

Kyle Carey

In maart 2015 komt Kyle Carey met twee begeleiders en een scala aan akoestische muziekinstrumenten naar Nederland. De ingrediënten voor Kyle Carey’s muziek worden gevormd door songs uit de American Folk Anthology, de traditionele Keltische invloeden uit Schotland en Ierland, en de poëzie van Louise McNeill, dichteres uit de Appalachen. In 2011 trok Kyle Carey naar het westen van Ierland om haar debuut album Monongah op te nemen. Het album klom op tot nummer 8 van de internationale Folk DJ Charts, en kreeg wereldwijde erkenning. Kyle brengt originele songs, geïnspireerd door de Appalachen, alsmede songs in het Schotse Gaelic. Een stijl die ze zelf als “Gaelic Americana” bestempeld.

De opvolger van Monongah, North Star genaamd, werd in Schotland geproduceerd door Seamus Egan (Solas). Onder de gastmuzikanten op dit majestueuze album bevinden zich Dirk Powell, Chris Stout, Catriona McKay en Natalie Haas, naast gitarist Ben Walker en de zang van Josienne Clarke. North Star ontving inmiddels veel lovende kritieken van de internationale pers, en ook van New Folk Sounds.

Tijdens deze tournee wordt Kyle wederom begeleid daar haar sideman Ron Janssen (mandoline, octaafmandoline), de Amerikaanse fiddler Amy Merrill (1e week) en door de Canadese fiddler Rachel Davis (2e en 3e week).

 

Kijk in de New Folk Sounds agenda voor een overzicht van de reeds geboekte concerten.

 

 

Scroll naar boven