Lara Taubman – Ol’ Kentucky light

Ol’ Kentucky light
(Continental Song City CSCCD 1190, CRS)

Ol’ Kentucky light is het tweede album van Lara Taubman, de New Yorkse voormalige curator in de kunstwereld, die een tweede leven as muzikant startte. Ik was niet enthousiast over haar eersteling Revelation, maar het mag gezegd: op haar tweede album zet Lara een flinke stap voorwaarts.

Met een andere producer dan op haar debuut, Steven Williams, werkte Taubman aan de tien nummers op Ol’ Kentucky light en dat zorgde voor een ontspannen, maar soulrijk album, waarbij gospelinvloeden van Mahalia Jackson en The Staple Singers duidelijk aanwezig zijn. Lara Tanbman’s stem gedijt daar goed in. De twijfel in haar stem heeft plaats gemaakt voor overtuiging. Zelf heeft ze het gevoel dat het dichter bij haar zuidelijke roots heeft gebracht, op een spirituele manier. Ik meen dat te kunnen horen.

Alle tracks op het album schreef Lara Taubman in samenwerking met twee muzikanten, die haar ook muzikaal begeleiden: Etienne Lytle (Hammond, piano, accordeon) en Walter Parks (gitaar, lap steel, banjo, zang). Steven Williams bespeelt het drumstel en Paul Frazier de bas. Ze spelen zonder uitzondering bijzonder dienend, maar broeierig. De opnames vonden plaats in de Atomic Sound Recording Studios in Brooklyn. Blijkbaar een inspirerende plek, want er is sprake van een compacte sound en een levendig samenspel.

Kon je nog bij het debuut van Lara Taubman denken: was maar bij je oude vak gebleven, nu is het duidelijk dat de keuze voor de muziek wellicht onvermijdelijk was. Mooi toch, dat het zich zo ontwikkelt…

Website: www.larataubman.com

Scroll naar boven