Lara Taubman – Revelation

Revelation
(Wolfe Island Records WIRCD 9, CRS)

De New Yorkse Lara Taubman startte enkele jaren geleden na een carrière als schrijfster en curator in de kunstwereld, een tweede leven als muzikant. Haar negen tracks tellende debuutalbum Revelation, geproduceerd door Hugh Christopher Brown (die eerder werkte met David Corley en Suzanne Jarvie) weet me niet te overtuigen. Taubman verwerkt naar eigen zeggen in haar composities invloeden van folk, rock, country, traditionele muziek van de Appalachen en hedendaagse straatmuziek, maar dat haal ik er persoonlijk niet uit.
De stem van Taubman is wat onvast, de composities bevatten niet al te sterke melodieën en zijn wat mij betreft te lang uitgesponnen. Dat kan ook een mooi, rustgevend effect teweeg brengen, maar dat hier niet het geval. De professionele muzikale begeleiders doen hun uiterste best de composities de benodigde ondersteuning te bieden, maar kunnen niet voorkomen dat de aandacht niet bij de liedjes blijft.
Ik heb begrepen dat er andere recensenten zijn, die Revelation juist prachtig vinden, dus een goede reden om het oor toch te luisteren te leggen.

Scroll naar boven