Left Hand Georges & Friends – Back home

Back Home
(Marista MCD 18048)

De zeer bereisde Belgische muzikant Georges Veltjen maakt al vanaf zijn prille jeugd muziek. Hij woonde onder andere lange tijd in Portugal en reisde in een busje door Griekenland. Naast muziek is deze artistieke alleskunner ook een begenadigd schilder, zijn werken hangen in vele landen. Hij presteerde het ooit om vijf exposities tegelijk te hebben lopen. Terecht wordt Georges ‘de laatste reizende muzikant’ genoemd in een binnenkort te verschijnen documentaire over zijn leven.
Back home is de nieuwste muzikale creatie van Left Hand Georges. Samen met zijn Friends Yvon Steegmans (gitaar en tweede stem) en Bert Peyffers (contrabas, percussie en mandoline) nam hij een dertiental songs op, die hij samen met Steegmans schreef. Met een doorleefde stem en muziek die doet denken aan een zingende cowboy in een weids landschap zingt Left Hand Georges lekker in het gehoor liggende liedjes zonder complexe fratsen uit te halen. Dat de man veel meegemaakt heeft hoor je terug in de songteksten en de overgave waarmee de muziek gespeeld wordt.
Left Hand Georges begeleidt zichzelf op de gitaar en speelt mondharmonica. Back Home maakt duidelijk dat voor de wereldreiziger de cirkel rond is, en hij is na alle omzwervingen terug thuis. Het album sluit naadloos aan bij zijn lovend ontvangen vorige werk The painter. Georges straalt vooral rust uit: hem maken ze niets meer wijs en deze man zal zich niet meer gek laten maken. Left Hand Georges is thuis gearriveerd, en kijkt terug op zijn kleurrijke en artistieke avonturen in de voetsporen van songwriters als Woody Guthrie, Bob Dylan, Derroll Adams en Ramblin’ Jack Elliot. Ik kijk met smart uit naar de komende roadmovie!

Scroll naar boven