Lenny & de Wespen – Instant

Hebben we meerdere jaren moeten wachten op een derde cd (Zin) van Lenny & de wespen, de vierde van deze groep (Instant) diende zich al na anderhalf jaar aan. Auteur en zanger Lennaert Maes wordt bijgestaan door dezelfde muzikanten als op de vorige cd: oude getrouwen Steven Vervaet en Andries Boone en Mathias Moors en Bert Huysentruyt.
Het is een vrij vrolijke plaat geworden. Sommige titels maken dat al meteen duidelijk: Blij, Alles gaat goed, Ze komt. De begeleiding klinkt nog opgewekter en vrolijker dan de teksten. Het titel- en openingsnummer Instant zingt over het niet meer moeten wachten op een brief van het lief, want met de huidige communicatiemiddelen kan alles onmiddellijk gebeuren.
De liederen zitten vol herinneringen, zowel aan vroeger als aan meer recente gebeurtenissen. Zoals die keer op het festival van Dranouter waar hij met een meisje rondkuiert en de sfeer van het festival beschrijft buiten de concerttenten. Ik schrijf bewust niet ‘bezingt’ omdat in dat nummer de tekst meer parlando wordt gezegd dan gezongen. Het refreintje wordt wel gezongen, en dat in duet met Eva De Roovere. Zij is ook nog te horen in een paar andere nummers op de cd.
Een andere gastmuzikante op twee nummers is Isolde Lasoen als backing vocal en op vibrafoon. Dranouter is een nummer dat ruim zeven minuten duurt, vooral door de lange uitleiding door de muzikanten. Hetzelfde geldt voor het laatste nummer Zal je dragen. Wat een prachtig liefdeslied! Het is veruit mijn lievelingsnummer op de cd. Wie met zo weinig woorden zoveel liefde kan bezingen toont zich als een bijzonder liedjesauteur.
Na het lied van 2’45” volgt nog een 5′ durende muzikale ‘outtro’ om de cd af te sluiten. Deze L&DW cd is een mooie aanwinst voor het Nederlandse liedjesrepertoire.

Scroll naar boven